img_2529_20200113204400

1. Gereviseerde Machines

Absolute kwaliteit en herbouw van het hoogste niveau dat is wat MyfordSolutions op de markt brengt.

 

Daar waar mogelijk koop ik oude machies in, of ruil ze in, bij de verkoop van een van mijn werkstukken. Of het nu een oude ML7 is of een Super7, al die oude machines blijven behouden voor de toekomst als ik ze onder handen heb gehad. Machines worden bij binnenkomst volledig gedemonteerd en schoon opgeborgen. De benodigde onderdelen worden bij de bouw van een machine tevoorschijn gehaald en bewerkt tot nieuw. Zijn er mankementen aan dan worden de onderdelen afgekeurd.

Er word door mij kosten nog moeite gespaard om deze machines terug te brengen in de staat waarin ze waren toen ze ooit de fabriek in Nottingham verlieten.

Historie, dat zeker, maar nog springlevend als je alle onderdelen verderop in deze webwinkel bekijkt.

Het is volstrekt uniek dat vrijwel alle onderdelen gewoon leverbaar zijn, roept u maar en het is voor handen.

Met deze onderdelengarantie is het mogelijk om de machines een nieuw leven te geven. Als u wederom vele jaren wilt profiteren moeten de benodigde vervangende onderdelen er immers zijn, die zekerheid daar gaat het om en die zekerheid krijgt u.

Zoals u hierna in de presentaties kunt zien zijn de machines tot in het kleinste detail herbouwd, bepaald geen half werk. In eigen huis worden de machinebedden herslepen en zo ook de slede en de supports. Als supports te ver ingesleten zijn dan helpt slijpen en frezen natuurlijk niet meer, de passing van spindels komt dan niet meer uit. In die gevallen komen daar nieuwe onderdelen voor op de machine te zitten. De spindels en vrijwel alle lagers zijn sowieso hagel nieuw op een gereviseerde bank. De spindels worden tegenwoordig ook in eigen beheer vervaardigd bij een Nederlandse specialist op dat gebied. Alle spindels zijn uitgerust met een bronzen moer, uiterst duurzaam dus.

Het lakwerk wordt in eigen huis, in een overdruk spuitcabine, volledig nieuw opgezet. Hiervoor gebruik ik 2K industrielak die tegen een stootje kan. Het is (met mijn 30 jaar ervaring met spuitapplicaties) hoogwaardig werk d.w.z. dat het resultaat oogverblindend mooi is. Alle Super7 machines die uit de stal van MyfordSolutions komen zijn op bepaalde punten gemodificeerd, je pikt ze er dus zo uit, duidelijk herkenbaar. Niet alleen herkenbaar maar het is doelbewust, een blijk van werken tot in detail en een bovenal een waarborg voor kwaliteit die u elders niet aan zal treffen.

In de meeste gevallen worden de motoren vervangen door het juiste type resilient mount 240V 3/4 Hp 1 fase motors. Samen met een nieuwe schakelaar en bekabeling zijn de banken dan bedrijfszeker en veilig.Soms worden goede oude motoren gereviseerd en hergebruikt, natuurlijk met dezelfde garantie als een nieuwe motor.

Met alle zorgen die zo aan deze machines wordt gegeven zijn ze werkelijk in staat van nieuw. Daarom krijgt elke machine de unieke 5 jaars garantie van MyfordSolutions mee. Een Myford heeft een fabelachtige reputatie, daar komt met mijn werk nog een schepje boven op. Volstrekt uniek want Myford UK komt met één jaar onderdelen garantie nog niet in de buurt van wat ik u te bieden heb op dat punt.

Wilt u echt genieten van uw hobby, geen mankementen of beperkingen, dan bent u welkom om te komen kijken in de keuken van MyfordSolutions.