20191104_215225

Geharde bedbanen

De innovaties van MyfordSolutions

De machinebedden van de machines zijn van grijs gietijzer. Bij goede smering gaan ze jaren mee maar er zijn duizenden machines waarvan de bedden toch te veel slijtage hebben om er nog, zoals origineel, echt zuiver werk te kunnen draaien. De latere machines kon men kopen met geharde bedden, die machines zijn echter schaars en ook kostbaar om aan te schaffen.

Al jaren loop ik met het idee om methode te ontwikkelen waarmee ik die oude bedden kan omtoveren tot machinebedden met geharde banen, dat zou fantastisch zijn. Het zou ook een oplossing zijn voor al die machines waarvan men de banen heeft beschadigd bij en onder de klauwplaat. Vaak werd een werkstuk even afgezaagd en schoot men met de zaag in het bed. De gevolgen weet een ieder, het is ook de handtekening van/voor een bank die ook op andere fronten is mishandeld door amateuristische eigenaren.

De ontwikkelingen zijn in een ver stadium en de resultaten zijn erg verwachtingsvol. Helaas is het me niet mogelijk details te onthullen daar de gehele uitvoering nog geoptimaliseerd moet worden en hoogstwaarschijnlijk onder patent komt te liggen. Om deze innovatie in productie te nemen zijn onderzoekskosten en andere investeringen nodig en het zou al te makkelijk zijn voor derden om er mee aan de haal te gaan.

Op dit moment draaien er een klein aantal machines bij geselecteerde klanten op proef om de duurzaamheid te controleren en te bezien of productie verantwoord is. Gezien de huidige conjunctuur met veel onzekerheden en sterk stijgende prijzen is het niet verstandig om in dit project verder te investeren in nieuwheidsonderzoeken, kosten van patentschriften enz. We kijken het rustig aan en houden een en ander voorlopig onder de pet.

Kijk zo af en toe maar eens op deze site van MyfordSolutions voor het laatste nieuws.